Gostovanje u emisiji “Dijalog kultura”

– Tajnik Udruge gostovao je u radijskoj emisiji “Dijalog kultura” Radio Televizije Vojvodine. Na linku: http://212.200.191.48/audio/Dijalog%20kultura/2011/12/Dijalog%20kultura%2025-12-2011.mp3 možete preslušati emisiju, saznati više o Udruzi Mala filozofija, filozofiji za djecu, ali i poslušati kako je Radio Novi Sad radijski uprizorio naša dva igrokaza “Tales”i “Sokrat i Sofija”. Sve skupa traje nešto manje od sad vremena.

<>
<>Radionice kritickog misljenja

Pozivamo mislioce u dobi od 8 do 13 godina da nam se pridruže na radionicama kritičkog mišljenja. Radionice započinju u subotu, 5. 11.,u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru u 10 sati ! Dakle svake subote od 5. 11. 2011. – 1. 6.2012.

I NAGRADA IDE….!

Pažnja, pažnja! Sa zadovoljstvom obavještavamo sve ljubitelje filozofije za djecu, naše učenike, njihove roditelje, ravnatelje škola i knjižnica u kojima provodimo radionice, šire i uže građanstvo Lijepe naše kao i one izvan nje, da je 12. kolovoza 2011.

Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, dodijelila našim marljivim volonterima nagradu „Uključi se!“ za doprinos pozitivnoj društvenoj promjeni. Nagradu dijelimo s iznimno aktivnom i simpatičnom Anom Milovan. Zahvaljujemo svima koji su glasovali za nas kao i onima koji su na bilo koji način pomogli provedbi projekta „Pogled u vlastito mišljenje“! Čestitamo našim volonterima i nadamo se su proslavili ovo priznanje

<>Konferencija za novinare

Povodom početka rada u novoj školskoj godini Udruga Mala filozofija je održala konferenciju za novinare u Multiemdijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru.

Više: http://www.ezadar.hr/clanak/sve-je-spremno-za-nove-aktivnosti-male-filozofije

<>Petnaesta međunarodna konferencija ICPIC-a

Ove godine je petnaesta međunarodna konferencija ICPIC-a održana u Južnoj Koreji u gradu Jinju na kojoj su sudjelovali voditelji Udruge Bruno Ćurko i Ivana Kragić, a njihov odlazak sufinancirali su Zadarska županija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ewha Woman University iz Seoula. Prije odlaska u Jinju Bruno i Ivana održali su radionice s djecom na filozofskom kampu u Seulu gdje su zajedno s korejskim učenicima promišljali o temi „Što je lijepo“ i „Umjetnost“. Nakon uspješnih radionica voditelji su otputovali na glavnu konferenciju na kojoj su prezentirali programe Udruge i rezultate istraživanja na teme bioetike i korupcije koje su proveli među hrvatskim učenicima. Kolege filozofi iz cijeloga svijeta pozitivno su reagirali na izlaganja i na projekt „Pogled u vlastito mišljenje“, a planovi za međunarodnu suradnju Udruge i naših inozemnih kolega već su pokrenuti!

<>Članovi Udruge na ICPIC-ovoj konferenciji u Južnoj Koreji.

Naši osnivači, Bruno Ćurko i Ivana Kragić, sudjelovat će i ove godine na konferenciji koju organizira International Council of Philosophical Inquiry with Children, ovaj put u suradnji s korejskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i tehnologije te nekoliko sveučilišta (Gyeongsang National University, Ewha Womans University, Seoul National University of Education, Dongduk Women’s University). Na području filozofije za djecu ICPIC je jedna od krovnih organizacija, djeluje pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a na njezinim konferencijama članovi Udruge redovno sudjeluju od 2009. godine. Više o konferenciji na: http://icpic2011.org/

<>Udruga Mala filozofija na Tjednu udruga na Zrinjevcu

Ove se godine i Mala filozofija predstavila na Tjednu udruga, koji je organizirao Grad Zagreb. Na štandu su Anuška i konjic Morskić pristojno pozdravljali prolaznike, a one znatiželjne, koji su imali pitanja, u poučan razgovor povela je sova Sofija. Predstavila im je naše programe, te škole i knjižnice u kojima se odvijaju, čak je citirala i mudre učeničke rečenice kojih se sjeća sa satova Male filozofije. Neki su ih htjeli i zapisati pa smo im poklonili kemijske olovke s logom Udruge, a kao podsjetnike smo dijelili i brošure (Verba volant, scripta manent!). Zanima vas što se sve na njima našlo? Pogledajte ovdje. Za one željne popodnevnog odmora pred televizorom dijelili smo i DVD-e. Ako biste i vi htjeli vidjeti kako o Maloj filozofiji pričaju učenici, javite nam se e-poštom!
Pozdrav, mudroljupci!

<>Svečana dodjela diploma

Svečana dodjela diploma za učenike koji su pohađali projekta “Pogled u vlastito mišljenje” održana je sinkronizirano u Gradskoj knjižnici u Zadru i Gradskoj knjižnici u Vinkovcima (video link između dvije knjižnice). Diplome je primilo 87 djece. Diplome u školama u Zagrebu, Tenja, Đakovo i Osijek će biti podijeljena ili da su već podijeljene učenicima u njihovim školama. U ovoj godini smo odradili 552 radionice, u 12 osnovnih škola i dvije knjižnice. Projekt je proveo 14 volontera s ukupno 198 djece u četiri županije u Hrvatskoj. Na ovim linkovima možete vidjeti slike i video isječke iz svečana dodjele diploma:

http://www.ezadar.hr/clanak/mala-filozofija-za-razvoj-kritickog-misljenja

http://www.ezadar.hr/clanak/dodjela-diploma-polaznicima-male-filozofije
http://www.voxportal.hr/video/mala-filozofija-stigla-kraju/1882.html
http://www.hrt.hr/index.php?id=469&tx_ttnews[tt_news]=118583&tx_ttnews[backPid]=468&cHash=a4caf3acf5

Ann Lindth Fundation

Udruga “Mala filozofija” postala je član Anna Lindh Foundation – http://www.euromedalex.org/node/12983

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather