Udruga Mala filozofija bavi se razvojem i usmjeravanjem kritičkog i kreativnog mišljenja kod djece, mladih i odraslih.

Za razliku od klasičnog pristupa obrazovanju koje nas usmjeravašto da učimo, mi smo naše programe usmjerili ka konceptu kako razmišljati, točnije – kako kvalitetno razmišljati!

Kako to uspijevamo? Jednostavnom formulom: praktičnu filozofiju prilagodimo određenom uzrastu, stvorimo kreativne metode rada i inovativne radionice koje potiču razvijanje kritičke svijesti, motiviramo sudionike na konstruktivan dijalog, pronalaženje i rješavanje problema te za kraj svemu dodamo malo igre i stvaralaštva.

Naši projekti se uvijek fokusiraju na shvaćanje svijeta i društva u kojem živimo, pronalaženje vlastitog mišljenja između brojnih informacija koje nam se svakodnevno nude te razvijanje argumentacijskih i komunikacijskih vještina pomoću kojih možemo razjasniti svoje stavove te saslušati i konstruktivno analizirati tuđe.

Osim osmišljavanja i provođenja projekta, Udruga organizira treninge i seminare za stručno usavršavanje profesora, odgajatelja i obrazovnih stručnjaka.

S našim radionicama sudjelovali smo na mnoštvo različitih događaja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.Osim samog rada s djecom, mladima, roditeljima i nastavnicima, djelujemo i na znanstvenoj razini.

Od 2009. godine kada je Udruga osnovana, naši članovi sudjelovali su na desetak znanstvenih konferencija (Francuska, Slovenija, Južna Koreja, Italija, Austrija, Bosna i Hercegovina…) te objavili nekoliko znanstvenih članaka (Francuska, Brazil, Bosna i Hercegovina…) o našim projektima i programima.

Intenzivno surađujemo s obrazovnim stručnjacima iz tridesetak zemalja svijeta kroz nacionalne, regionalne, europske i svjetske projekte.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather