Problem korupcije i nepotizma urušava demokratske vrijednosti te djecu treba od malih nogu podučavati o korupciji kao o nečem što je izuzetno opasno za pojedinca i društvo. Da bi dijete shvatilo koliko su korupcija i nepotizam štetni, trebalo bi ih ‘uvježbati’ da kritički misle o sami sebi i društvu oko sebe.

Teme radionica :

  •  „Volim, zato kupujem!“ (Korupcija protiv ljubavi)
  •  „Prijatelju moj, daj mi svoju igračku!“ (Korupcija protiv prijateljstva)
  •  „Plati, pa se rugaj!“ (Korupcija protiv društva)
  •  „Koga više voliš, mamu ili tatu?“ (Korupcija protiv obitelji)
  •  „Dostojanstvo – nešto bez čega se ne može.“ (Korupcija protiv dostojanstva)

Projekt je proveden u školskoj godini 2010/11. u 14 škola i knjižnica u Hrvatskoj

Donator: Holcim Hrvatska

Internacionalna diseminacija rezultata Evaluacija projekta bila je predstavljena na 15th International conference of ICPIC u Gyeongsang University u Jinju, Južnoj Koreji.

više u članku na: „Tko se boji korupcije još?“

TKO SE BOJI KORUPCIJE JOŠ U 2015. GODINI!

Potaknuti današnjim ekonomskim stanjem, učestalošću korupcije na društvenom i političkom planu te dječjom potrebom da shvate svijet oko sebe, ove godine unaprijedili smo i proširili projekt „Tko se boji korupcije još?“ koji je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te sufinanciran od Zadarske Županije.

Projekt uključuje izradu inovativnih i kreativnih metoda neformalnog obrazovanja, trening i pripremu profesora za izvođenje radionica, provedbu ukupno 74 radionice s učenicima, te zaključni i javni događaj u svim gradovima pod nazivom „Antikorupcijski dan“. Osmišljeno je 5 radionica za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koje prikazuju kako korupcija može štetno utjecati na ljubav, obitelj, prijateljstvo, društvo i dostojanstvo.

U projektu sudjeluje 16 profesora i obrazovnih stručnjaka, 10 osnovnih škola, dvije udruge i jedna knjižnica u sedam gradova republike Hrvatske (Zagreb, Slavonski Brod, Vinkovci, Privlaka, Zadar, Nin, Makarska) te oko 330 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

OŠ o. Petra Perice,  Makarska
 
OŠ Privlaka
 
OŠ Stanovi, Zadar
 
OŠ Zadarski otoci, Zadar
 
OŠ Šime Budinić, Zadar
 
OŠ Petar Zoranić, Nin
 
OŠ Bukovac, Zagreb
 
OŠ Voltino, Zagreb
 
OŠ Dr. Vinka Žganca, Zagreb
 
Gradska knjižnica i čitaonica, Vinkovci
 
OŠ Stjepana Antolovića, Privlaka
 Europski dom, Slavonski Brod u suradnji s OŠ Antun Mihnović, Slavonski Brod
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather