"Mala filozofija" putuje u Madrid - novim Erasmus+ projektom protiv nasilja

Dizajn bez naslova (1).png

Prošli smo tjedan posjetili drugi kraj Mediterana, tamo gdje je još toplo i ne pada kiša – posjetili smo Madrid! Naravno, svrha našeg puta nije bila samo upijanje sunca (iako nije škodilo), već prvi partnerski sastanak novog Erasmus+ projekta čiji smo partneri – Peace Education in Early Childhood to prevent Bullying (PEEC). Na kick-off sastanku koji se održao 28. prosinca 2019. godine, zajedno s partnerima iz Španjolske, Njemačke i Litve započeli smo rad na projektu i dogovorili prve zadatke koji su ispred nas.

Osnovni cilj projekta je, kako mu i ime kaže, promicanje i poticanje obrazovanja za mir u ranom odgoju i obrazovanju. Projekt je usmjeren prema učiteljima i edukatorima koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju za rano djetinjstvo, kako bi ih dodatno profesionalno osposobio i potakao njihovu svijest o važnosti obrazovanja za mir kao temelja prevencije diskriminacije, ekskluzije, rasizma i nasilnog ponašanja.

Kroz aktivnosti projekta, partneri će razviti kurikulum obrazovanja za mir, raditi na stručnom usavršavanju za odgajatelje koji rade s djecom od 3 do 5 godina te, na koncu, izraditi PEEC Toolkit – metodološki paket za učitelje i edukatore koji uključuje otvorene obrazovne i didaktičke materijale. Projekt će dakle, kroz svoje aktivnosti, ponuditi obrazovanje za mir kao sredstvo sprječavanja nasilja u učionicama!

Projekt je financiran kroz Erasmus Plus KA2, EU Njemačke agencije za mobilnost (158.478,00 EUR), s osiguranim sredstvima za provedbu do 31. listopada 2021. godine.

PEEC1.JPG